Дарик 4 години и 10 месеца лишаване от свобода даде Окръжният

...
Дарик
4 години и 10 месеца лишаване от свобода даде Окръжният
Коментари Харесай

5 години затвор срещу живота на 16-годишния Станислав! Толкова получи пияния надзирател, който го погуби край Пазарджик

Дарик 4 години и 10 месеца отнемане от независимост даде Окръжният съд в Пазарджик на някогашния затворнически надзорник Георги Доков  за гибелта на 16-годишно момче, блъснато от колата му при шофиране в пияно положение, заяви " Дарик ". Цялата му присъда е 7 години и 3 месеца, само че защото делото протече по съкратената процедура, се понижава с една трета. Освен това мъжът е лишен от право да кара автомобил за 6 години.

 

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд в Пловдив. Дотогава Доков остава с непрекъсната мярка " Задържане под стража “, която също може да бъде обжалвана.

 

Доков е упрекнат, че на 30 август към 20.40 часа тази година при шофиране по пътя от село Сарая към прилежащото Ивайло под въздействието на 1,58 промила алкохол по показания на дрегера е блъснал и умъртвил на място колоездач – 16-годишния Станислав Стоянов.

 

Съдебният развой стартира през днешния ден и завърши още с първото съвещание. Доков призна всички обстоятелства и условия от обвинителния акт и одобри да се употребяват доказателствата от досъдебното произвеждане, без да се събират нови и да се разпитват очевидци. За това закононарушение са планувани от 3 до 15 години затвор, само че при кратко разследване наказването се понижава с една трета.

 

В правосъдната зала бяха и родителите на починалото дете. Бащата разяснява, че и хиляда години затвор да наложат магистратите, това няма да върне единственото му дете – то е в гроба. Няма по какъв начин да се върне предходният живот на едно почернено семейство. И че чака откакто Доков излежи наказването си, още веднъж да си разрешава да кара пийнал. Все отново прикани магистратите да употребяват цялата тежест на закона.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР