ДарикВървим по много тънка нишка - хем да спазваме мерките,

...
ДарикВървим по много тънка нишка - хем да спазваме мерките,
Коментари Харесай

Борисов по Господари на ефира: Вървим по много тънка нишка

Дарик

" Вървим по доста тънка нишка - хем да съблюдаваме ограниченията, хем да не се паникьосват хората. Движим се вярно и то със съдействието на обществото ", сподели Борисов по време на онлайн изявление за " Господари на ефира ". В него участваха и началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски и вицепремиерът  Томислав Дончев.

Премиерът  Бойко Борисов  отговори задочно на президента  Румен Радев . Министър-председателят разгласи, че хазната е цялостна, само че президентът не разбирал от държавни финанси. А предлагането за взимане на нов дълг било, с цел да е готова страната за идващите месеци.

" Имаме мощна съпротива със мощно медийно въздействие, която се чуди от какво да направи скандали. Имаше рецесия с водата в Перник. 70 години не е сменян водопроводът там, а ние за седем месеца докарахме от Родопите вода. Колко хубаво беше да ги има тези кавги, а не да го има този ковид. Икономиката пораства. И през днешния ден Радев се е изказвал - видяло се, че от нашите ограничения хазната била празна. Как ще е празна? Той не е задължен да го схваща индивидът, доста неща не разбра през тези 5 години. Решенията, които взимаме, са с цел да се подготвим за буфери. Ние в този момент имаме пари, с цел да попълним дупките. Сега ние ще дебнем пазарите.  Европейската капиталова банка не можа да излезе на пазара . Всички чакаме,  с цел да забележим по кое време ще са ниски лихвите . Ние имаме пари в страната, по тази причина никой не ни кара да бързаме. Затова го вършим - за да имаме актуализация на бюджета, а не да тичаме в Народното събрание. Искаме да се подготвим. Системите са цялостни с пари, другояче от кое място даваме пари за пенсионерите и 60 на 40 за служащия. Този, който бъде изпъден или уволнен, ще му плащаме 80%. Като ги похарчим тези пари, оставаме на нула. Тогава какво, страната стопира да работи ли ", сподели Борисов.

" Аз постоянно съм бил лекар. Завършил съм медицина и за това се усещам лекар. Инфекционистите приказват, че това не е такова огромно знамение. Те споделят, че ще има стаден имунитет, ще мине и ще замине. Светът продължава да недоумява ограниченията, до момента в който не се случи това, което се случи в Италия. За разлика от Азия, Европа е със застаряващо население. Това направи тази зараза изцяло смъртоносна.  Грип Б и испанският грип отнесоха десетки милиона животи. Коронавирусът, макар че е с по-малка смъртност от испанския грип, не е посочил своите благоприятни условия ", изясни военачалник Мутафчийски.

" В магазините знаете, че опашките са на 2 метра отдалеченост. Вътре се позволяват избран брой хора.  В градския превоз направиха доста ефикасни ограничения, че се позволи синята и зелената зона. Градският превоз не съм го видял претъпкан, какъвто го показвате. За това се роди концепцията за наложително носене на маски, което претърпя подобен хейт. Каквито и ограничения да бъдат препоръчани, не може да се възприемат от всички ", добави той.

" Ако има потвърдени ограничения против ковид, то това е спазването на отдалеченост, на изолираност. А маската е, с цел да може, в случай че някой се изкиха, да те защищити. Искам да попитам какъв брой коства една кутия цигари, повече от една маска. Тук не е да се вземат  5000 лв. на един човечец. За това страната ще поръча милион маски. Ще раздадем на тези, които нямат три лв. на месец. Но дано възприемат, да си ги сложат. Спираме това да е наложително, само че ги умоляваме. Там, където няма маски, ще раздадем. Във всички случаи оказва помощ маската. По време на война, аз първи от всички заговорих за война, след това Макрон, а най-после всички. След като е война, най-лошото при водене на военни дейности е разколебаването, дезертьорите.  За това върнах обратно, помолих да раздадем тези маски и да убедим хората, че е за тяхно положително.  То е защитно, не е нездравословно, а е потребно ", безапелационен е Борисов.

" Ако си българин в чужбина и бъде неразрешено да се прибираш в родината? Всеки българин, който желае да се прибере, ще го приберем. За това има термокамери, дрехи ", добави министър председателят.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР