“Дарик радио е един от стандартите в нашата медийна среда.

...
“Дарик радио е един от стандартите в нашата медийна среда.
Коментари Харесай

Николай Денков: Дарик е един от стандартите в медийната среда

“Дарик радио е един от стандартите в нашата медийна среда. Дойдох, с цел да ги поддържа в напъните, които поставят, с цел да остане атмосферата такава, каквато би трябвало да бъде в едни по-трудни времена ”. Това сподели министър председателят Николай Денков след откриването на изложбата „ Родени свободни “, отдадена на 30-годишнината от основаването наДарик.

Поредицата фотографии на Константин Вълков от скейтпаркове се намира в Националната галерия/Квадрат 500 и може да се прегледа до 29 октомври.

Чуйте какво още сподели Николай Денков пред Тодор Пантилеев.

Константин Вълков е публицист и буен фен на фотографията. Работи в Дарик радио от 16-годишен, а сега е програмен и търговски шеф на медията. Константин прави фотографски портрети на разнообразни персони, с които се среща в ефир, както и документални фотографии от журналистическите си пътувания.

“Когато правиш фотографски портрет никой различен не е включен – единствено двама сте, затовааз съм избрал фотографията, тъй като е интимно “, споделя Константин.

Той има зад тила си няколко независими изложения, измежду които „ 144 часа в Афганистан “ иTokyo Mon Amour, „ гоСТОЛюбив “, „ Мрежата “, „ Жена с 20 имена “ и „ Голямата дребна Америка “.

“Като влюбен във фотографията все диря това възприятие, което тя ми дава — а то е именномисловна тиха естетика и облекчаване на любознанието. ”, споделя Константин Вълков.

“Независимо дали фотографирам портрети на гостите на Дарик като част от поредицата #гоСТОЛюбив, документални фотографии за някакъв материал в уеб страниците на Дарик или печатното ни издание dolce far niente, или фрагменти за персонални планове,любопитството ми към фотографията се усилва с всеки ден. ”, добавя още известният публицист.

В годината, в която Дарик навършва 30 години, излиза и дебютната му фотографска книга “play & display ”.

„ Книгата се назовава “play & display ”, тъй като е своебразна ода за любовтаи вярата в това, че би трябвало да се забавляваш, до момента в който правиш това, което обичаш. Казвали са ми, че би трябвало да се забавляваш и играеш, до момента в който правиш нещо (play), а след това да го покажеш приключено (display) ”, споделя Косьо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР