Дарик Добрич Общинските съветници от БСП-Добрич алармират за нерегламентиран старт на

...
Дарик Добрич
Общинските съветници от БСП-Добрич алармират за нерегламентиран старт на
Коментари Харесай

БСП-Добрич: ГЕРБ започнаха нерегламентирана предизборна кампания – ще ремонтират ремонтирани улици

 Дарик Добрич Общинските съветници от БСП-Добрич сигнализират за нерегламентиран старт на предизборната акция на ГЕРБ в града им. Социалистите остро реагират, че с дейностите си през последните дни представители на изпълнителната държавна власт обезсмислят работата на Общинския съвет в Добрич. Съветниците от Българска социалистическа партия предизвестяват, че държавното управление се кани да " налее “ сериозна сума пари, която не е съобразена с действителните потребности на жителите на Добрич, а това води до съмнения, че средствата ще се употребяват непрозрачно и само с предизборни цели.

Става въпрос за това, че при скорошно посещаване на регионалния координатор на ГЕРБ и министър на труда и обществената политика станало ясно, че по нейна самодейност държавното управление е подкрепило АЕМО " Стария Добрич “ с общо 100 000 лв. като мярка за подкрепяне на занаятчиите в архитектурно-етнографските музеи.

Преди два дни социалистите с изненада научили за разпореждане на Министерския съвет, с което се отпускат 1 470 000 лева за поправки на няколко улици в Добрич, както и че безусловно за няколко часа общинската администрация е трябвало да изпрати планове на Министерството на младежта и спорта за обезпечаване на средства за дотъкмяване ремонта на стадион " Пионер “.

С удивление и паника съветниците-социалисти задават резонни въпроси за това кой и по какви критерии е дефинира улиците, за които от ГЕРБ считат да изразходят 1,470 млн. лв.? От БСП-Добрич прецизират, че при деликатен оглед и преценка на препоръчаните за ремонт улици, които са отвън плана на финансовата стратегия на общината, е било открито, че тяхното положение не постанова незабавен ремонт и не са обсъждани в Общинския съвет на град Добрич като предпочитана нужда.

В декларация членовете на Българска социалистическа партия припомнят, че неведнъж в Общинския съвет е обсъждано включването в финансовата стратегия на напълно разнообразни улици, за които все не достигали средства.

Социалистите показват подозрение дали има подготвени планове и количествено-стойностни сметки и питат по какъв начин тъкмо е бил избран размерът на средства, готвени за вложение. " Тази сума планувана ли е като целеви средства в проектобюджета на Република България за 2021 година? “, насочат въпроса от БСП-Добрич.

Червените съветници желаят да знаят и кой и в какъв период ще провежда осъществяването на начинанието и има ли подготвеност това да се случи до края на месец март 2021 година?

" Отговорите на тези въпроси са значими за жителите на Добрич, тъй като ние не просто желаеме " да се усвояват средства “, а да се оползотворяват по най-разумния и уместен метод. Това са нашите пари, парите на българските данъкоплатци, те не са на държавното управление или на администрацията “, написа в декларацията на БСП-Добрич.

От партията още акцентират, че що се отнася до обезпечаваните средства за дотъкмяване ремонта на стадион " Пионер “ е редно да се напомни, че там към този момент още веднъж по този начин " непринудено “ са вложени към 200 000 лв. без " забележим резултат “.

От БСП-Добрич приканват: " Нека грижата от страна на държавното управление бъде идентична за всички, както за бизнеса, по този начин и за елементарните жители “.

В декларацията се съдържа и възмущението на добричките социалисти-съветници, които считат, че локалният парламент бива обезличаван и подценен по този метод: " Ако решенията се вземат другаде, се обезсмисля цялата работа на Общинския съвет и, в случай че те " пораждат непринудено “ при нечие височайше посещаване, дано бъде видяно и окаяното положение на доста други улици в града, за които жители десетилетия към този момент алармират “.

Социалистите се обръщат към жителите на Добрич: " Уважаеми съграждани, в качеството си на определени от вас общински съветници ви уверяваме, че поддържаме всяка помощ, оказана от държавното управление на общината ни, само че дано това не е единствено предизборно, тъй като избори ще се печелят и губят, ще има предизборни обещания, само че ние ще останем да живеем в град Добрич ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР