Дари книга – възроди читалище - благотворителна кампания за 24 май

...
Paradise Center, съвместно със сдружение 1 Процент Промяна“, стартира благотворителна
Коментари Харесай

Paradise Center, съвместно със сдружение „1 Процент Промяна“, стартира благотворителна кампания за набиране на книги, посветена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. От 23 май до 26 май, между 10:00 и 21:00 часа всеки посетител на търговския център ще може да дари част от своите книги и да помогне на Народно читалище „Развитие-1931“ в село Ослен Криводол, община Мездра, отново да отвори врати.

На етаж +1 над главния вход (пред „100 грама сладки") специална библиотечна инсталация ще очаква посетителите, желаещи да дарят литература за добра кауза. Всеки, подкрепил инициативата, ще получи талон за 10% отстъпка от книжарница Ciela. Голямата цел на Paradise Center и „1 Процент Промяна“ е в рамките на четири дни да се съберат 3000 книги – количеството, нужно за възобновяване дейността на читалището.

Изискване към жанра и тематиката на книгите няма. Гостите могат да оставят в импровизираната библиотека на търговския център както художествена литература, исторически романи и детски книжки, така и специализирана – енциклопедии и др. Няма ограничения и в количествата. Единствената молба на организаторите е дарените книги да са в добро състояние.

Народното читалище „Развитие-1931“ спира да функционира през 1969 г., когато жителите започват да мигрират в по-големи населени места. Благотворителната кампания на Paradise Center с фокус върху образованието и възраждането на културните средища в страната се припокрива с мисията на „1 Процент Промяна“ и работата им в направление „Образование“. Така в духа на 24 май търговският център и сдружението обединяват усилия, за да възродят отново този дом на българските традиции, култура и просвета. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР