Даренията за предизборната кампания за изборите за Народно събрание в

...
Даренията за предизборната кампания за изборите за Народно събрание в
Коментари Харесай

Партиите обявили над 1,3 млн. дарения за предизборна кампания - Политика

Даренията за предизборната акция за изборите за Народно заседание в неделя са 247. От тях 239 са парични суми с общ размер над 1,3 млн. лева

Това демонстрират данните в Единния указател по Изборния кодекс /ЕРИК/ до този миг, оповестиха от Сметната палата. 

И припомнят на партиите, обединенията от партии и инициативните комитети, че подаването на информацията за регистриране в ЕРИК е наложително, с цел да се обезпечи бистрота на финансирането на предизборната акция.

По време на предизборната акция, която завършва на следващия ден, участниците имат задължението според Изборния кодекс да изпращат на Сметната палата в 7-дневен период всяка новопостъпила информация за техните донори, размера на паричните и непаричните дарения и други Това значи, че в случай че дарението е получено на 30 септември, последният период да бъде оповестено пред Сметната палата е 7 октомври.

В 30-дневен период след изборния ден участниците в изборите би трябвало да показват пред Сметната палата и докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция.

За неподаването на наложителната информация за включване в ЕРИК, а също и за непредставяне на доклади, санкциите доближават до 10 000 лева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР