Даренията за предизборната кампания за изборите за Народно събрание на

...
Даренията за предизборната кампания за изборите за Народно събрание на
Коментари Харесай

Участниците в изборите са обявили над 1,3 млн. лв. дарения

Даренията за предизборната акция за изборите за Народно заседание на 2 октомври са 247, като от тях паричните дарения са 239, с общ размер над 1,3 млн. лв. .

Това демонстрират данните в Единния указател по Изборния кодекс до този миг.

По време на предизборната акция, която завършва на 30 септември, участниците имат задължението според Изборния кодекс да изпращат на Сметната палата в 7-дневен период всяка новопостъпила информация за техните донори, размера на паричните и непаричните дарения и други Това значи, че в случай че дарението е получено на 30 септември, последният период да бъде оповестено пред Сметната палата е 7 октомври.

В 30-дневен период след изборния ден участниците в изборите би трябвало да показват пред Сметната палата и докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция.

Сметната палата припомня на партиите, обединенията от партии и инициативните комитети, че подаването на информацията за регистриране в ЕРИК е наложително , с цел да се обезпечи бистрота на финансирането на предизборната акция.

За неподаването на наложителната информация за включване в ЕРИК, а също и за непредставяне на доклади, санкциите доближават до 10 000 лв. .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР