Дарения за над 1,3 млн. лв. са обявили пред Сметната

...
Дарения за над 1,3 млн. лв. са обявили пред Сметната
Коментари Харесай

Участниците в изборите на 2.10 са обявили дарения за над 1,3 млн. лв.

Дарения за над 1,3 млн. лева . са оповестили пред Сметната палата досега участниците в изборите. Даренията за предизборната акция за изборите за Народно заседание на 2 октомври 2022 година са 247, като от тях паричните дарения са 239 , с общ размер над 1,3 млн. лева

Това демонстрират данните в Единния указател по Изборния кодекс /ЕРИК/ до този миг, оповестиха от Сметната палата.

Сметната палата припомня на партиите, обединенията от партии и инициативните комитети, че подаването на информацията за регистриране в ЕРИК е наложително , с цел да се обезпечи бистрота на финансирането на предизборната акция. 
 Три партии не са подали годишни финансови доклади в Сметната палата
Три партии не са подали годишни финансови доклади в Сметната палата

Една от тези партиии прави това нарушаване за трета поредна година

По време на предизборната акция, която завършва на 30 септември , участниците имат задължението според Изборния кодекс да изпращат на Сметната палата в 7-дневен период всяка новопостъпила информация за техните донори, размера на паричните и непаричните дарения и други

Това значи, че в случай че дарението е получено на 30 септември, последният период да бъде оповестено пред Сметната палата е 7 октомври .

В 30-дневен период след изборния ден участниците в изборите би трябвало да показват пред Сметната палата и докладите за приходите , разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция.

За неподаването на наложителната информация за включване в ЕРИК, а също и за непредставяне на доклади, санкциите доближават до 10 000 лева .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР