Дарения в размер на над 500 млн. евро са събрани

...
Дарения в размер на над 500 млн. евро са събрани
Коментари Харесай

Над 500 млн. евро са събрани за няколко часа за възстановяване на Нотр Дам

Дарения в размер на над 500 млн. евро са събрани единствено за няколко часа за възобновяване на катедралата " Нотр Дам " в Париж след огромния пожар. 
 Борисов предлага бг реставратори да оказват помощ за възобновяване на Нотр Дам  Кметицата на Париж сподели избавените полезности от Нотр Дам  Как наподобява
Пожарът стартира през вчерашния ден вечерта и беше овладян едвам тази заран. Все още няма ясна равносметка за вредите, само че се чака за възобновяване на катедралата да са нужни милиони. 

Френският милиардер Бернар Арно и компанията му оповестиха, че ще дарят общо 200 млн. евро. В същото време различен френски милиардер - брачният партньор на холивудската звезда Салма Хайек Франсоа Анри Пино, разгласи, че той и фамилията му ще дарят 100 млн. евро за възобновяване на вредите по катедралата " Нотр Дам ".

Направени са и голям брой по-малки дарения.

Френският президент Еманюел Макрон увери през вчерашния ден, че катедралата ще бъде възобновена, а Брюксел прикани в това да вземат участие всички страни членки на Европейски Съюз. Помощ за възобновяване на паметника на културата даде обещание и ЮНЕСКО. 

Причините за пожара към момента не са известни. По случая стартира следствие.

Смята се, че пожарът е тръгнал от техниката за реставрационните работи, които се правиха по постройката. Все още не е изключена версията за палеж, само че за момента няма изнесени такива данни. 

Много реликви бяха избавени от пожара. Има и такива, които са били изнесени по-рано поради ремонтите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР