Дарение от 1000 бързи теста за COVID - 19 получи

...
Дарение от 1000 бързи теста за COVID - 19 получи
Коментари Харесай

Започва масово тестване за COVID – 19 в община Сандански

Дарение от 1000 бързи теста за Коронавирус - 19 получи болничното заведение в Сандански. Те към този момент са доставени в МБАЛ „ Югозападна болница " и стартира организация за пускане на всеобщо тестване на популацията в общината.

През миналия зимен сезон в МБАЛ „ Югозападна болница " се следиха редица случаи на хора с белодробни проблеми, включително и редица пациенти с тежки пневмонии. Всичко това поражда подозрение в доста от локалните хора, че към този момент са се сблъскали с Коронавирус - 19. Същевременно като туристическа дестинация Сандански посреща и огромен брой непознати жители. Затова ще бъде основана организация и предпочитано ще бъдат тествани хората, които са имали признаци сходни с тези на новия ковид, с цел да се откри дали са го прекарали.

Приоритетно ще бъдат тествани и хората, които работят на първа линия - лекари, медицински сестри, служители на реда. Проби ще се вземат от чиновници в МБАЛ, Центъра за незабавна здравна помощ, персонални лекари, чиновниците на реда и обществени служащи. Кръвните проби са предопределени за разкриване на антитела след прекарано заболяване или на зараза в организма сега на проучването.

През целия интервал на тестването ще се поддържа непрекъснат контакт с РЗИ - Благоевград, с цел да могат всички съмнителни проби (ако такива бъдат установени) да бъдат навреме подавани за удостоверение.

МБАЛ „ Югозападна болница " изрича признателност на донора, който пожела да резервира анонимност. То идва в доста значим миг, с цел да може да се добие първична информация дали новият вирус към този момент е гравитирал в локалното население и може да бъде употребен за прогнозиране на бъдещото му развиване на локално равнище.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР