Danske Bank опитва да се справи с големия брой на

...
Danske Bank опитва да се справи с големия брой на
Коментари Харесай

Danske Bank се стреми да намали броя на банковите си депозити

Danske Bank пробва да се оправи с огромния брой на банковите си депозити

© В© Ints Kalnins / Reuters Още по тематиката от 9 ное 2012 от 27 дек 2011 от 1 ное 2011
В изпитването ще се включват единствено новите излъчвания, направени до края на април
от 17 апр 2011

Въпреки негативните лихвени проценти и строгите ликвидни регулации Danske Bank регистрира рекордна облага за 2016 година, а акциите тази година са се вдигнали с 16%.Най-голямата датска банка Danske Bank A/S се пробва да се оправи с възходящия брой на депозитите, като тя приканва огромните си клиенти да пренасочат остатъка от капиталите си в други услуги с изключение на складиране, написа Bloomberg. Това деяние идва вследствие на компликациите на банката да покрие регулациите за ликвидност, а динамичността на пазарите сега главно визира корпоративните и институционалните й клиенти.

Ръст на спестяванията

Спестяванията на тези две огромни групи клиенти на банката са се нараснали със 17% до 265 милиарда датски крони и съставляват една четвърт от всички депозити на Danske Bank.

По данни от доклада за второто тримесечие общото количество на депозитите на банката е повишено с 11% за последните 21 месеца, като сумата е достигнала 914 милиарда датски крони (145 милиарда долара) в края на юни.

В тази връзка финансовият шеф Кристофър Моленбах обоснова решението със сложността на балансиране на коефициентите за ликвидност. Той разяснява, че проблемите с ръководството на въпросните коефициенти идва от това, че някои си опонират, и по този начин " банката се пробва да избегне огромни транзакции в последната минута ". Смисълът на поддържане на ликвидност е банката да подсигурява оцеляването си при проблеми в пазарите.

Ликвидни регулации

Въпреки обстоятелството, че в Дания има негативни лихвени проценти, наложените ликвидни регулации в страната са по-строги, в сравнение с в останалата част на Европейски Съюз. Пример за това са задължението да се даде доказателство за финансовата резистентност на банката при положение на тримесечни проблеми и разграничаването сред паричните средства за поддържане на всекидневна оперативна активност и неоперативните депозити. В допълнение последното води до основаването на по-голям ликвиден буфер.

Пред Bloomberg Моленбах изрази мнението, че тези ограничения лимитират " опцията на банките да се оправят с измененията в държанието на потребителите ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР