ДАНС ще вкарва свои агенти на прикритие в министерства и

...
ДАНС ще вкарва свои агенти на прикритие в министерства и
Коментари Харесай

ДАНС иска да вкарва агенти в министерства и фирми

ДАНС ще вкарва свои сътрудници на прикритие в министерства и други институции, както и във компании и фондации, без въобще да уведомява техните управления. Служители на организацията ще могат да бъдат внедрявани измежду юристи, счетоводители, инспектори, нотариуси, архитекти, частни правосъдни реализатори, зъболекари, лекари, актьори и други Ще могат да се вербуват и хора, които към този момент са на щат в съответните компании или ведомства.
Това ще стане, в случай че бъдат признати предлаганите от ДАНС и премиера Бойко Борисов промени в правилника за използване на закона за организацията, оповестени в портала за публични съвещания. Така полицейщината на днешните ръководещи ще надмине тази на комунистическите секрети служби, написа през днешния ден на първа страница вестник Сега.
В момента, с цел да може да се вкара чиновник на организацията на прикритие, е безусловно наложително уведомяването и единодушието на управлението на компания или пък на ведомство. Става дума за потреблението на сътрудник на самата ДАНС, който се назначава като чиновник в съответното министерство или комерсиално сдружение. Целта е да няма безконтролна интервенция в работата на министерство или компания, както и сътрудници на разнообразни структури да не се създават взаимно, без да знаят.
Сега ДАНС упорства за цялостна интрига, като се оправдава с " динамично изменящата се среда за сигурност и подбудената от тази смяна нужда за навреме и съответно противопоставяне на похищения, ориентирани против националната сигурност ". " Самият институт на прикриване на чиновници се ползва едвам откакто е налице потвърдена оперативна нужда, а според правилника такава оперативна нужда е налице, когато предоставените със закон задания и действия на организацията не могат да се извършват по различен метод с изключение на посредством назначение на чиновници на прикритие ", написа ДАНС. Според ДАНС това слага въпрос за своевременност на организирането на прикритие на чиновниците ѝ.
Изобщо не излиза наяве по какъв начин тъкмо ДАНС ще вкарва хора без знанието на управленията на компании и ведомства. Както и какво ще стане, в случай че началник на компания откаже да вземе на работа сътрудник, за който даже не знае, че желае да се внедри. Още по-заплетена става обстановката с държавните ведомства, където състезанията са наложителни, и в този момент този въпрос се преодолява с разнообразни чиновнически хватки и посредством намесата на управленията. Най-вероятно част от проблемите ще се преодоляват с друго искане на ДАНС - да могат да се вербуват като сътрудници на прикритие хора, към този момент работещи във ведомствата или компаниите. Изрично е посочено, че тези хора ще бъдат назначавани като сътрудници в ДАНС и договорите им ще бъдат секретни.
Проблем за ДАНС пораждал и кръгът от структури, откъдето могат да се сортират хора. Затова погледът й е ориентиран към свободните специалности - юристи, счетоводители, инспектори, нотариуси, архитекти, частни правосъдни реализатори, зъболекари, лекари, актьори, художници и доста други, които сега са отвън обсега й. Всичко това може да породи проблеми и даже кавги, като се има поради, че доста от тези специалности са обвързани с пазенето на някаква професионална загадка. Например юристите нямат право да популяризират информация, станала им известна от клиент. Същото се отнася до лекари, зъболекари, счетоводители, инспектори, нотариуси и така нататък В момента сътрудници на прикритие може да има в държавните институции, частните компании и неправителствените организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР