ДАНС са уведомени за случая Държавата може да бъде ощетена

...
ДАНС са уведомени за случая Държавата може да бъде ощетена
Коментари Харесай

ДКК със сигнал за липсващи документи и вероятност държавата да бъде ощетена с 50 млн. лева


ДАНС са известени за случая

Държавата може да бъде ощетена с 50 милиона лв. поради неналичието на оригинали на значими документи от предходното управление. Това сподели на брифинг изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания. ДКК е страна в търговски спор, по силата на който претендираме възнаграждение на сума в размер почти на 75 млн. лева

„ За тази сума сдружението е платило към 25 млн. лева, с цел да може да се води заемодател в съществуващия търговски спор. Логиката е била – купуваме нещо за 25 милиона през 2018 с концепцията, че при непринудено осъществяване ще получим 75 милиона. 200 % е добра облага, длъжникът не заплащат, завежда се неоправдателен иск предходната година. Така е предпазен ползата по съответен метод.

Оказва се обаче, че липсват оригиналите на най-важните документи, на база на които претендираме вземането си. Става въпрос за анекси към съществуващите контракти за цесия ”, изясни адв. Венцислав Димитров.

Разследващите органи не са били известени от някогашния шеф на сдружението Смиляна Нитова:

„ Ние сме изпуснали опцията трети лица да показват тези документни в оригинал. Друг е въпросът дали те ще могат да го осъществят, тъй като те към този момент са преобразувани и са трансферирани на трети лица. В тази връзка единствената цел през днешния ден е желанието ни да кажем за проблем, за който не е алармирано ръководството на сдружението. Заварихме предходния екип и колежката Смиляна Митова не е повдигнала тематиката, както и на нас ни се наложи да стигнем до този извод след юридически разбор на съществуващите търговски разногласия. ДАНС са известени ”, добави Димитров. 

Очаквайте детайлности! 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР