ДАНС са представяли фалшиви сигнали, за да се осигури охрана

...
ДАНС са представяли фалшиви сигнали, за да се осигури охрана
Коментари Харесай

Бойко Рашков: ДАНС са представяли фалшиви сигнали, за да се осигури охрана на Борисов, Цацаров и Гешев

ДАНС са представяли подправени сигнали, с цел да се обезпечи защита на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Иван Гешев, твърди служебният вътрешен министър Бойко Рашков. От държавното обвиняване дадоха отговор, че това е неистина.

Спор за защитата на основния прокурор провокира замяна на остри реплики. Бойко Рашков разгласи, че разкрил съглашение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, съгласно което полицейски патрули би трябвало да следят региона към резиденция Бояна, където живеел обвинител номер едно. По думите на служебния вътрешен министър Иван Гешев бил охраняван тъй като имал близки връзки с някогашния министър председател.

" По напътствие на политическия там управляващ индивид се споделя на ДАНС да напишат едно подправено сведение за заплаха. Фалшиво сведение. Казвам го напълно отговорно ", съобщи Бойко Рашков/

" Заплахите против някогашния към този момент, и популярност Богу, министър председател Бойко Борисов, сегашния основен прокурор Иван Гешев и Цацаров, които се оказаха обединени в един сигнал. Сигналът е конфиденциален и аз няма да си разреша да кажа: Вярвайте ми! Министър Рашков беше общителен, казвайки сигналът е подправен ", съобщи Николай Хаджигенов, заместник-председател на " Изправи се БГ! Ние идваме! "

Заместник основният прокурор Красимира Филипова изясни, че преди всичко сигналите за застрашени лица са класифицирана информация и законът не разрешава да бъдат обсъждани обществено.

" И второ не знам неговите окачествявания на какво се основават. Какво значи подправени докладни? Това мисля, че са безусловно неприемливи и звучи неиституционално, с цел да бъде защитаван българският основен прокурор. Вие сами знаете той какви каузи е водил ", съобщи Красимира Филипова, заместник-главен прокурор.

Според Филипова има ясни документи, които били проверими и не може да се спекулира с тематиката за отбраната на магистрати и очевидци по наказателни каузи.

" За страдание се натъкваме на един вербален изказ против личността на основния прокурор, която не би следвало да е водещ и претекст за смяна на закони, кардинално ", сподели Красимира Филипова, заместник-главен прокурор.

Според служебния правосъден министър би трябвало да се подходи кардинално при измененията както в Закона за отбрана на очевидци по наказателни каузи, по този начин и в този за Националната работа за защита.

" Мисля, че тук, абстрахирайки се от каквито и да е персонажи, основният прокурор, който и да е той, би трябвало да бъде едно от лицата, които са в състава на охраняваните от службата за защита лица. Няма потребност да се изяснява за какво това е належащо ", съобщи проф. Янаки Стоилов, длъжностен министър на правораздаването работи.

По време на публичното разискване представителите на държавното управление, адвокатурата и " Правосъдие за всеки " поддържаха предлагането Бюрото по отбрана, което в този момент е на послушание на основния прокурор, да премине към правосъдното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР