ДАНС привика за разпит заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнев,

...
ДАНС привика за разпит заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнев,
Коментари Харесай

Привикаха на разпит в ДАНС зам.-министъра на електронното управление

ДАНС привика за разпит заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнев , оповестява Нова телевизия. Причината за това е избухналия по-рано скандал, обвързван с кодовете на машините за локалния избор на 29 октомври.

Припомняме, че за през днешния ден бе планувано изключително съвещание на Народно събрание, където депутатите трябваше да прегледат Румен Радев върху Закона за енергетиката. Заседанието обаче се провали заради.

Вместо това ръководителят на Народно събрание Росен Желязков свика ексклузивен председателски съвет. Н а този съвет бе показан отчет на ДАНС по отношение на машинното гласоподаване.

След съвета Десислава Атанасова от ГЕРБ уточни, че заместник-министъра на електронното ръководство е правил снимане със личния си телефон и е прехвърлял на флаш памет процеса по генериране на код, откакто два дни преди този момент този развой е бил приключил и всички благоприятни условия за неговото определяне като логаритъм са били унищожени. Тя посочи, че въпросният код би следвало да е скришен.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ прикани Михаил Стойнев да бъде задържан, а на изборите да не се гласоподава с машини. Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов пък изиска оставката на държавното управление поради абсурда.

министърът на електронното управление Александър Йоловски съобщи, че машините подсигуряват сигурност. Той увери, че вотът на гласоподавателите не може да бъде подменен.
 В Народното събрание преоткриха тематиката за машинното гласоподаване
В Народното събрание преоткриха тематиката за машинното гласоподаване

Откраднал ли е заместник-министър на Политическа партия кодовете на машините и ще се подмени ли вота?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР