ДАНС открива изключително стряскащи данни за тежки обвързаности. Нашата нова

...
ДАНС открива изключително стряскащи данни за тежки обвързаности. Нашата нова
Коментари Харесай

Трифонова за Gemcorp: Няма практика държавата да сключва такива меморандуми

„ ДАНС открива извънредно стряскащи данни за тежки обвързаности. Нашата нова цел е да стартира сериозна инспекция и информацията да бъде оповестена. Едната компания е обвързана с президента на Руската федерация “.

Това заяви  Десислава Трифонова, народен представител от ГЕРБ и ръководител на краткотрайната комисия за меморандума Gemcorp.

„ Министър-председателят на републиката в оня миг Кирил Петков ни е излъгал от парламентарната естрада, че няма съветски капитали. Той сподели, че е упълномощил инспекция. Писмо на ДАНС споделя, че не са възлагани инспекции от Кирил Петков или от Министерския съвет. Той и след 8 април, когато е споделил, че е упълномощил инспекцията, не е упълномощил инспекция по-късно. ДАНС е получила доста нови данни от партньорски служби, който е изпратен на Кирил Петков. Той го крие от Корнелия Нинова, крие от Христо Иванов три месеца по чекмеджета “, добави тя.

„ Открихме голям брой нарушаване за подписването на меморандума с Gemcorp - нарушавания на Конституцията, нарушавания на контракта за Евратом, за което Европейската комисия може да ни глоби, нарушавания на Устройствения устав на Министерския съвет “, разяснява Трифонова.

Тя добави, че договорът е имал уговорка за арбитраж, заради което е би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.

„ По принцип няма процедура страната да подписва такива меморандуми в подобен мащаб “, уточни депутатът от ГЕРБ в ефира на bTV.

„ Щетите са доста огромни. Най-голямата вреда е, че държавното управление на „ Продължаваме промяната “ е работило в напълно съветски ползи. Този меморандум е в услуга на съветската страна. Ако беше траяло неговото осъществяване и всички тези вложения се бяха осъществили, държавната енергетика щеше да стане съветска благосъстоятелност “, безапелационна е Десислава Трифонова.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР