ДАНС не спира да лови шпиони, работили в интерес на

...
ДАНС не спира да лови шпиони, работили в интерес на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Сръбски шпиони у нас – ДАНС спи

ДАНС не стопира да лови шпиони, работили в полза на Русия. Докато организацията се занимава с гонене на сътрудници на Путин, под носа й се измъкват разузнавачи от Сърбия. За това предизвести пред Lupa.bg специалистът по сигурността Иво Атанасов.

От много време историкът Спас Ташев сигнализира, че Белград прави директна сръбска агитация в Северозападна България, да вземем за пример в региона на Белоградчишко. „ Изпраща свои емисари, които пропагандират популацията, че не е българско, а торлашко. През последната година отново със съдействието на лица, свързани със Сърбия, България бе изместена от интернационалния план „ Кирило-Методиеви пътеки “ и на нейно място бе включена Северна Македония. Мотивът бе, че страната ни нямала нищо общо със Солунските братя. Ако аз това би трябвало да кажа на службите тези неща, поражда въпросът къде са те, че не са забелязали този проблем толкоз години “, съобщи преди време пред Lupa.bg доцент Ташев.

Интересен факт е, че югославското направление в II Главно ръководство на Държавна сигурност е било непокътнато след 10 ноември. След разпадането на Югославия то е станало сръбско.

„ След Демокрацията бяха закрити британския, немския и американския отдел по линия на контраразузнаването в ДАНС и основан съветски. Увеличена бе активността на чиновниците в сръбското звено. Тогава се вербуваха хора, които да вземем за пример се занимаваха с контрабанда на неразрешени артикули. Идеално място за това бе Калотина. Сега обаче ДАНС нищо не прави във връзка с Сърбия и тя развива интензивно своята активност у нас. Белград благодарение на Русия основава напрежение сред София и Скопие “, изясни специалистът по сигурността.

Вчера министър председателят Кирил Петков заяви, че съветски сътрудници са работили против разбирателството ни с РСМ. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани.

Днес спецпрокуратурата изясни, че все още няма арестувани за 24 часа шпиони, защото не са били налице законовите предпоставки за това. Може би става въпрос за безучастие по работа. Разследваните са на приблизително управително състояние в ДАНС. Не са от висшето управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР