ДАНС не е подслушвала политици. Това е показала вътрешната проверка,

...
ДАНС не е подслушвала политици. Това е показала вътрешната проверка,
Коментари Харесай

Уволненият зам.-председател на ДАНС: Не сме подслушвали политици

ДАНС не е подслушвала политици. Това е посочила вътрешната инспекция, от която отчет към този момент бил даден на премиера Стефан Янев и президента Румен Радев . В момента в службата тече инспекция на бюрото за надзор над СРС. Това стана ясно от думите на уволнения заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков .
По думите му служебният вътрешен министър Бойко Рашков е изнасял класифицирана информация. Заради това е лишен и допускът му до такава. Недялков обаче твърди, че не помни какви тъкмо секрети е разпространявал Рашков както и при какъв случай.
Той удостовери, че се познава с шефа на бюрото Илко Желязков и е бил на негов рожден ден. Отрече обаче другарство с някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски .
 Знаков началник в ДАНС също е публично уволнен Знаков началник в ДАНС също е публично уволнен
Зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков също се разделя с поста си. Това стана откакто ръководителят на организацията Димитър Георгиев б...
За уволнението си от ДАНС Недялко Недялков схванал от свои сътрудници в понеделник преди обяд. Официално той не е бил известен за решението на Министерския съвет. В претекстовете за освобождението му пишело: " редовно несправяне със служебните отговорности и уронване престижа на Агенцията ".
" Едва ли не аз не мога да си правя работата. На тази позиция съм от съвсем 8 години, неведнъж съм награждаван, като тази година имам най-малко две награди за добре свършена работа, което фактически е доста необичайно като метод от една страна. Последно, когато приказвах с ръководителя на Агенцията – някогашния ръководител Димитър Георгиев, той ми сподели, че още по времето на предходния длъжностен кабинет на президента Радев е имало напън към него да бъда освободен от тази служба ", разяснява към този момент някогашният зам.-директор на ДАНС, който даде обещание, че ще заведе дело за уволнението си.
Според Недялков една от най-вероятните аргументи за освобождението му са " резултатите, които реализира Агенцията в сполучливи реализации против редица олигарси " и против " развитата шпионска мрежа ". Причината можело да е и " персонален претекст " - поради подписа му за отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков.
При първата среща на Недялков със служебния министър председател Стефан Янев, на която е участвал и Бойко Рашков, главните въпроси, които били отправени към него били за детайлна информация, която трябвало да приготвят и рапортуват за шпионския случай. " Впоследствие господин Рашков се обърна към мен и попита за какво не лишава достъпа до класифицирана информация на основния прокурор, на което аз му отговорих, че той има по право и това няма по какъв начин да се случи, само че някак отговорът ми беше признат като надали не опрощение от моя страна ", уточни някогашният зам.-председател на ДАНС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР