ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата проверяват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов

ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата проверяват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов ...

ДАНС и КПКОНПИ проверяват как депутатът Лъчезар Иванов стана милионер


ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата проверяват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов по сигнал дали няма пране на пари при реализирана от него голяма печалба от продажба на акции. Това твърди в своя .

Депутатът е извършвал консултантска дейност за американска компания, която разработва лекарствени продукти. Вместо възнаграждение в пари, той е получавал акции на дружеството. Няколко години по-късно депутатът продава част от акциите си на борсата и реализира голяма печалба 1 милион и 600 000 долара.  Тогава обаче става обект на интерес от страна на службите, които започват проверка. Следва сигнал до прокуратурата за евентуално пране на пари, пише "Свободна Европа". "Сега" потърси спецпрокуратурата, където би трябвало да е преписката. Говорителят й Христо Кръстев беше лаконичен, че "към момента не можем да предоставим информация".

Вчера Иванов положи клетва като народен представител от ГЕРБ за шести пореден път, а от години той демонстрира близост с лидера и доскорошен премиер Бойко Борисов, като дори бе обявен за негов личен му лекар.
Именно като лекар, успоредно с депутатството, той от години работел с американската компания Enzolytics, в чието ръководство е българинът Хари Жабилов. Името му нашумя в България през миналото десетилетие покрай разработването на препарат за лечение на ХИВ и няколко вида рак. Продуктът е тестван още преди 1989 г. от покойния му баща д-р Хари Жабилов, припомня "Свободна Европа". 

Източник: novinite.bg