ДАНС и родното разузнаване да разследват кой, къде и кога

...
ДАНС и родното разузнаване да разследват кой, къде и кога
Коментари Харесай

Копейкин зове за разследване: Кой е предал на украинците, че е рубладжия?

ДАНС и родното разузнаване да проверяват кой, къде и по кое време е предал " подправена " информация на украинските служби, че водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов е водач на проруска партия.Това желаеха от партията с декларация от парламентарната естрада.

Поводът - при визитата си в Украйна на 4 март Костадинов получи възбрана да влиза в страната за 10 години, като учредения за това е информация, получена от българските служби. Именно по тази причина от " Възраждане " подлагат на критика властта, че в тази комплицирана обстановка на война в Украйна, е имало действителна опция Костадинов да бъде задържан и даже разстрелян.

Според Елена Гинчева е унизително българските служби да предават собствен жител, включително и народен представител на непозната страна. Обвини кабинета, че неговите господари са в американското посолство. Службите пък освен заплашили живота на народен представител, само че и били национални предатели.

В тази връзка от " Възраждане " желаят следствие на членовете на Министерски съвет за връзките им с непознати посолството – това на Съединени американски щати, Русия, Турция, Израел или друго. Разследване кои членове на Министерски съвет са ходили в американското, съветското и турското посолство и за какво. На какви тематики са били диалозите и дали не са предавали сензитивна информация и държавни секрети. Наред с това желаят да се ревизира дали непознати посланици са оказвали въздействия върху назначенията в служби, самия кабинети или други родни институции и имат ли въздействия върху водената от страната външна политика.

Не на последно място да се проверяват и политици от ръководещата обединението за връзки непознати фондации и корпорации, като дадоха образец с " Америка за България ". Искат да се проверяват има ли случаи, в които БГ разузнаването е докладвало на непознати посолства. Накрая упорстват службите да ревизират и всички депутати, които получавали пари от непознати фондации. " Държавната политика у нас дефинира от посолството на Съединени американски щати, а не в България ", уверени са от " Възраждане ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР