ДАНС и партньорските служби още през 2016 г. ясно са

...
ДАНС и партньорските служби още през 2016 г. ясно са
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Руснаците тренираха с България, преди да се намесят в изборите в САЩ

ДАНС и партньорските служби още през 2016 година ясно са открили, че България е обект на съветски хакерски атаки, като обаче партийните водачи у нас не са посмели да кажат нищо по тематиката. Това сподели в студиото на „ Лице в лице” президентът (2012 година – 2017 г.) Росен Плевнелиев.

По думите му след приемането на отчет от службите той е свикал КСНС, на който „ всички други български политици се затвориха, не споделиха нищо”.

„ Когато в следствие, още като държавен глава, виждах по документите на НАТО същите адреси, същата организация, същите хора на изток от България, за мен беше ясно, че руснаците по-скоро са упражнявали с България своите умения за кибершпионаж и офанзиви, с цел да ги приложат по-късно на изборите в Съединени американски щати, Германия, Франция, Испания, в случай че щете, евентуално – и Англия”, разяснява той и напомни, че през последните седмици няколко страни са обвинили Москва за хакерски атаки и подправени вести.

--> Той беше безапелационен, че глобите против Русия работят и не би трябвало нашата страна да работи за премахването им: „ Не е далновидно и не е продуктивно деяние, не е в българския народен интерес – той е да бъдем равни на другите европейски нации, това значи да се държим като заслужен член на Европейски Съюз, а не да го разделяме”.

Според него след още 1-2 години политиката на Москва ще се промени и не трябва да съпоставяме мира с „ няколко милиарда”, колкото се твърди, че губи нашата страна.

У нас

Росен Плевнелиев беше спестовен в оценката си за наследника си на поста Румен Радев, като уточни, че все още някогашният началник на Военновъздушни сили търпи по-малко офанзиви и се позлва с по-голям медиен комфорт спрямо „ някои други президенти на България” и занапред ще би трябвало да покаже, че може както да мълчи, по този начин и да приказва и „ крещи”.

Експрезидентът разкритикува президента за неуспеха на антикорупционния КСНС и изрази мнение, че не би трябвало началникът на новия орган за битка с подкупни политици да се избира на „ Дондуков” 2. „ В случай, в който президентът е назначил служебно държавно управление и е назначил антикорупционното звено, няма да има кой да контролира”, уточни Плевнелиев.

Според него е неприятна концепция и оповестената „ ревизия” на приватизацията. „ Подобно деяние, което със задна дата трансформира разпоредбите на играта е извънредно непродуктивно както за обществото, по този начин и за държавата”, акцентира той и добави, че не би посъветвал вложител да си влага парите у нас в случай, че изискванията може да се трансформират внезапно и той да се окаже в нарушаване.

Плевнелиев попита за какво неприятните покупко-продажби са били позволени още преди години и за какво не е имало следприватизационен надзор, когато е трябвало: „ Нима нашата страна не би трябвало да подсигурява, че който не съблюдава разпоредбите би трябвало да носи отговорност?”. Той запита и за какво не се работи по тематики, които към момента не са отвън отминалост – като КТБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР