ДАНС и МВР са влезли в четвъртък на проверка в

...
ДАНС и МВР са влезли в четвъртък на проверка в
Коментари Харесай

ДАНС и МВР иззеха документи за търговията с ток от енергийния регулатор

ДАНС и Министерство на вътрешните работи са влезнали в четвъртък на инспекция в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) по отношение на следствие против високите цени на електрическата енергия на свободния пазар. Иззети са документи, свързани с търговията в ток на борсата, на която в последните месеци бяха постигани рекордни цени.

От КЕВР споделиха, че оказват цялостно съдействия на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Още в средата на август на работодателите за скъпия борсов ток. Според Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България държавната енергетика се ръководи незаконно и зловредно и сигналът им бе и до ДАНС, Министерство на вътрешните работи и ГДБОП.

Служебният министър председател Стефан Янев още преди две седмици сподели, че енергийното министерство приготвя ограничения, които да понижат цените на електрическата енергия. Преди ден той разгласи, че за противопоставяне на инфлацията и скока в цените на електрическата енергия и горивата. По думите му ограниченията може да бъдат оповестени още тази или при започване на идната седмица.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР