ДАНС хвана още двама руски шпиони у нас. Двете лица

...
ДАНС хвана още двама руски шпиони у нас. Двете лица
Коментари Харесай

ДАНС хвана още двама руски шпиони у нас

ДАНС хвана още двама съветски шпиони у нас. Двете лица са получили възбрана за влизане в страната. Според проверяващите те са били разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация.

Владимир Николаевич Горочкин и Татяна Анатолиевна Горочкина са имената, на двамата съветски шпиони

Горочкин е роден на 28.12.1984 година в Калининград, а брачната половинка му е родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област. Те са обитавали на територията на Република България, само че с подправени документи. Двамата дори имали наглостта да се показват за български жители. Те носили имената Денис Рашков и Диана Рашкова,

Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са целяли реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности. Основната им цел в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни.

В следствие те щели да употребяват тези самоличности  за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България

Със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) на 26.02.2024 година на двамата е наложена насилствена административна мярка „ възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз “ за период от 5 години на съображение член 42з, алинея 1, т. 1 по отношение на член 10, алинея 1, т. 1 и член 44, алинея 1 от Закона за чужденците в Република България, защото за двете лица има данни, че работят срещу сигурността на страната.

Източник: Българска национална телевизия
Още вести четете в графа „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР