ДАНС е изпратила доклад до председателя на здравната комисия в

...
ДАНС е изпратила доклад до председателя на здравната комисия в
Коментари Харесай

ДАНС е пратила доклад за дефицита на лекарствата в НС

ДАНС е изпратила отчет до ръководителя на здравната комисия в Народното събрание и някогашен здравен министър проф. Костадин Ангелов за недостига на куп лекарства. Искането до Агенцията за правенето на секретната информация той прати предишния месец, откакто стана ясно, че да, в България липсват съществени, животоспасяващи медикаменти, в това число инсулини и лечения за тромбози, както Lupa.bg ви осведоми. 

Проф. Ангелов посочи на днешното съвещание на комисията, взаимно с министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков разгласи, че се работи и върху хипотезата за смяна на референтните страни в листата, с който ведомството работи за контролиране на цените.

Шефът на парламентарната комисия посочи, че отчетът на ДАНС в секретното деловодство на Народно събрание ще бъде пратен и на Хинков и от него ще стане ясно дали в дните, в седмиците, в които у нас са липсвали съответни медикаменти, включително инсулини, е имало изнасяне на същите лекарства от страната. 

" Целта е да разберем дали имаме проблем във връзка с паралелната търговия с медикаменти. Да, това е легален бизнес, само че когато липсват съществени лекарства, ние, в комисията и вие, в Министерство на здравеопазването, не можем да споделяме, че не можем да създадем нищо ", подсети ръководителят на парламентарния орган. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР