ДАНС 2 години са знаели за съществуването на контрабанден канал

...
ДАНС 2 години са знаели за съществуването на контрабанден канал
Коментари Харесай

Асен Василев: ДАНС са знаели за съществуването на контрабанден канал

ДАНС 2 години са знаели за съществуването на контрабанден канал без да уведомят финансовия министър или премиера, с цел да се вземат ограничения – това е безусловно скандално.

Това сподели някогашният финансов министър Асен Василев в коридорите на Народно събрание.

Това е станало по времето на служебния кабинет през 2022 година " Тогава Бойко Рашков не е бил министър ", посочи Василев.

По негови думи, ДАНС са знаели за контрабандния канал и не са уведомили никого.

„ Свидетели сме на един относително вулгарен политически фарс, който цели да се каже „ всичките са маскари “ и да измести фокуса от идните избори и това кой какво може да направи за българските жители да живеят по-добре “, съобщи Василев.

На въпрос дали има някакви страхове от разкритията по време на краткотрайната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса, Василев съобщи, че няма такива страхове.

Относно избора на Петя Бнакова за началник на Агенция „ Митници “, Василев сподели:
„ Петя Банкова беше зам.министър в Митниците и работеше извънредно сполучливо с непознати сътрудници. Тук би трябвало да кажа, че има към този момент непознати митничари от Съединени американски щати, чакаме и от Англия, Франция и Австрия. Беше разумно тя да бъде назначена за началник на Агенция „ Митници “ поради оправянето си с сходни непознати сътрудници “, сподели той. „ Освен това при нея имаше рекордно хванати колета за опиати, рекордно хванат трафик на цигари “, добави той.

„ С вътрешния министър съм провел един диалог за Хаджиев, когато беше началник на Министерство на вътрешните работи Хасково и в качеството на подобен беше най-ниското равнище на платен избор. Това беше преди локалните избори и говорехме да се понижи купения избор, тогава той смени 20 шефа на ОД Министерство на вътрешните работи. „ Натискан за предопределение “ твърди министърът – т.е. нищо не се е случило “, сподели Василев по отношение на изказванията на Калин Стоянов за напън от негова страна за назначения.

„ Не познавах и Паскал и нямах информация за контрабанден канал “, съобщи той и добави, че също по този начин не е познавал и Димиътови.

По мотив последната вест за искане за премахване на Кирил Вътев като аграрни министър, Василев сподели:
„ Това е невиждано и би трябвало да се попита какво постанова тези смени “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР