Danone планира да продаде руския си бизнес на член на

...
Danone планира да продаде руския си бизнес на член на
Коментари Харесай

Danone планира да продаде руски операции на бизнесмен, свързан с Чечня

Danone възнамерява да продаде съветския си бизнес на член на управлението, конфигурирано в Кремъл, обвързван с племенника на мощния чеченски водач Рамзан Кадиров, седем месеца след нареждането на Владимир Путин изземването на локалните интервенции на френската компания.

Групата за млечни артикули се стреми да продаде ребрандираната Life & Nutrition на Vamin Tatarstan, съветска млечна компания, благосъстоятелност на 29-годишния Минтимер Мингазов, съгласно документи забелязано от Financial Times и хора, осведомени със обстановката.

Мингазов беше назначен в борда на Life & Nutrition това лято малко откакто Кремъл трансферира контрола върху бизнеса на Якуб Закриев, 33-годишния племенник на Кадиров, откакто Москва отмъсти на западните наказания, наложени в отговор на нейното нахлуване за Украйна.

В писмо, изпратено до съветския министър на земеделието Дмитрий Патрушев и забелязано от FT, Айрат Мухамадеев, шеф на новосъздадена компания, благосъстоятелност на Vamin Tatarstan, сподели, че се е съгласила да заплати 17,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР