Danone напуска РусияМлечната компания Danone обяви изтегляне от руския пазар

...
Danone напуска РусияМлечната компания Danone обяви изтегляне от руския пазар
Коментари Харесай

Danone напуска Русия

Danone напуща Русия

Млечната компания Danone разгласи евакуиране от съветския пазар като за задачата ще трансферира контрола върху бизнеса си в страната, който включва активи за към 1 милиард евро, оповестиха от пресслужбата на Danone. В Русия компанията е показана от марките Prostokvashino, Activia, Actimel, Rastishka, Danissimo, Danone, Bio Balance, Aktual, Smeshariki, Alpro, Bebelac, Tyoma, Nutrilon, Malyutka ”, Evian.

„ Danone афишира през днешния ден своето решение да инициира прехвърлянето на контрола върху EDP (Essential Dairy and Plant-base) бизнесd си в Русия. Danone има вяра, че това е най-хубавият вид за обезпечаване на дълготрайна непрекъснатост на локалния бизнес за своите чиновници, консуматори и сътрудници. ", разгласи компанията в публично прессъобщение.

Danone е водач в производството на млечни артикули в Русия. За първите девет месеца на 2022 година EDP бизнесът ѝ съставлява към 5% от чистите продажби на Danone. Според информация на формалния уеб страница компанията има 18 предприятия в Русия. За тях работят над 10 хиляди души.

В началото на март Danone прекрати капиталовите си планове в Русия, само че съобщи, че ще резервира производството на млечни артикули и детски храни.

През април Danone спря вноса на минерална вода Evian и линията артикули с растителен генезис Alpro в Русия. На 5 април пресслужбата на Danone съобщи, че компанията няма да напусне съветския пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР