Дано се разберат, защото на всички българи им идва вече

...
Дано се разберат, защото на всички българи им идва вече
Коментари Харесай

Ако виновните за блокадите бяха при бай Ставри, можеше да сме като Гърция. Ненаказаността е проклятие

Дано се схванат, тъй като на всички българи им идва към този момент доста напрежението в разнообразни браншове. Оказа се, че изриването на Авгиевите обори е комплицирана, мръсна и неблагодарна работа. Едни са натрупали с години отпадъци и са задръстили цялата страна, а в този момент кибичат в Народното събрание, провеждат прес.конференции и дават ум.

 

Прибавете към това неопитността на някои министри и представители на Политическа партия и получаваме взривоопасна обстановка.

 

Виновните за нея обаче са други – тези, дето дават ум и се радват на скътаните милиони в сметки и сейфове.

 

Може да сте не запомнили, само че имаше интервал, в който някогашният министър председател Бойко Борисов ни плашеше заран и преди да си легнем, че в случай че не го слушкаме, може да станем като Гърция. Сиреч, както обича да споделя той, да затънем до шия в л…а.

През септември 2020 година Борисов декларира гордо: Българите имат необичаен късмет, че ги управляваме ние. Вярно е необичаен – доста рядък… Свършиха медикаментите за „ рядкото благополучие “.

 

Гърция се оправи с финансовата рецесия, която в действителност бе жестока. Атина мина през тежки договаряния, наказания, непопулярни ограничения, стачки, блокади, политическа рецесия – само че се оправи.

 

През последните години Атина регистрира страховит прогрес в енергийния бранш. Потвърждава го в последния си отчет Международната организация за енергетика (МАЕ) за страната. Атина обнови задачите си за понижаване на излъчванията въглероден диоксид, понижи потреблението на въглища, реформира електроенергийния и газовия си пазар и разшири взаимоотношението със прилежащите страни. В страната към този момент има законодателство, което предизвиква построяването на офшорни вятърни паркове.

В резултат делът на изкопаемите горива в енергийното ползване е спаднало от 91% през 2011 година до 82% през 2021 година. Процесът продължава.

През май 2022 година Гърция утвърди закон за климата, давайки ясни знаци за посоката на своята енергийна промяна. Страната се ангажира с задачите да понижи излъчванията с 55% до 2030 година и да стане въглеродно неутрална до 2050 година - цели, каквито са в действителност и задачите на Европейски Съюз.

 

Нас, както се споделя, ни няма на картата. И това е по този начин поради 12-годишното ръководство на Борисов и ГЕРБ. Плюс годините от ръководството на тройната коалиция. Пропилени години, през които властта е правила всичко допустимо да заблуждава хората от бранша енергетика, да ги манипулира, с цел да си няма неприятности. За да си обезпечи гласовете им на избори. През това време виновни за процесите на смяна са били Бойко Борисов, Делян Добрев, Теменужка Петкова и още неколцина от управителния уред в енергетиката.

 

Да не забравяме и синдикатите, които в случай че бяха дейни и настоятелни, колкото са сега, можеше Борисов и министрите му да се раздвижат. Да, говорили са за проблемите, само че очевидно по този метод не се е постигнало нищо.

 

Също и служебният министър председател Гълъб Донев, енергийният министър Росен Христов и вицето Христо Алексиев, които сътвориха „ спешен щаб “ за решение на проблемите в енергетиката. Е, докараха нещата до… кривата круша.

 

Безнаказаността в България дава самочувствие и убеденост на хора от властта не просто да злоупотребяват с нея, само че и да предизвикват тежки вреди на страната и жителите. Това заплашва поминъка на хиляди българи, цели браншове и националната сигурност. В същото време подвига равнището на корупцията на висота, която други страни даже не могат да проумеят.

 

И нищо. Същите тези измамници се возят в колите на НСО, оглавяват комисии и играят ролята на високо морални политици. Всъщност някои от тях от дълго време трябваше да са клиентела на бай Ставри. Съвсем заслужено.

 

Цицерон споделя: Най-голямото прелъщение на закононарушението се крие в възприятието за безотговорност.

 

В България това е докарано до съвършенство.

 

В Русия към този момент пишат, че е въпрос на време България да изпадне от Европейски Съюз поради „ бомбата енергетика “.

 

Къде е Борислав Сарафов в тази обстановка?

 

И да не забравяме: човечеството се развива, не желаеме да завещаем на поколенията след нас гибелен прахуляк. Никой не е обещавал на никого обезпечена работа до живот. Всеки, безусловно всеки, носи отговорност за себе си и за своето семейство. Не може страната или някой различен да се грижи за някои хора, тъй като по този начин им харесва. Няма подобен филм.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР