Дано новата власт във Варна реши един много стар и

...
Дано новата власт във Варна реши един много стар и
Коментари Харесай

Майки с колички: Дано новата власт реши много наболял проблем в Морската градина във Варна

Дано новата власт във Варна реши един доста остарял и наболял проблем в града. Това разясняват варненци и го разказват: неналичието на публични тоалетни. Докато в града, той не е чак толкоз наболял - въпреки всичко има тоалетни, може да се употребяват и тези по заведенията (дори и против възнаграждение, в случай че не си клиент), има търговски центрове, то той е доста изострен в рамките на Морската градина. Там има единствено две тоалетни - едната до езерцето с жабките, а другата до Зоопарка.

Дори по времето на соца е имало повече - три, и то единствено в историческата част на парка - единия до Планетариума, другия до сцена " Раковина ", а третия до паметника на Антон Новак. И трите са изоставени и са грозна панорама, изясняват хората.

Миналата година Общината започва процедура по желание на реализатор, който да достави и стопанисва 54 мобилни тоалетни в града. Такъв обаче се търси още от 2022 година. После в бюджета на Общината, който бе признат с огромно забавяне, заради огромното забавяне на приемането на държавната хазна, бе заложено построяването на публични нужници. Не е доста ясно къде са и дали въобще ги има.

Но е реалност, че в Морската този проблем е неуреден до в този момент. Докато при мъжете е по-лесно, то какво да вършим ние дамите, питат представителки на нежния пол. А по какъв начин се оправят майки с колички, допълват въпроса си те.

Грозно и обидно е, че в един град, претендиращ за Морска столица, то подобен проблем от първа нужда е оставен на произвола, споделят те, и обобщават: Явно не е трябвало да се наскърбяваме на чешкия художник и ваятел, който в инсталацията си " Ентропа " в централата на Европейски Съюз в Брюксел преди 15-ина години изобрази България като тоалетна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР