Дано да сме приключили с неграмотните и безпросветни хора начело

...
Дано да сме приключили с неграмотните и безпросветни хора начело
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Дано да сме приключили с неграмотните и безпросветните начело на държавата

" Дано да сме завършили с необразованите и безпросветни хора отпред на страната. Когато не знаеш историята и не знаеш от кое място си тръгнал, няма по какъв начин да познаваш сегашното и не можеш да градиш бъдещото на България. "

Това съобщи вицепрезидентката Илияна Йотова, представена от Българска телеграфна агенция, на откриването в Националния исторически музей на изложбата „ Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2022 година “. Експозицията може да бъде прегледана до месец март 2023 година

" Министърът на културата в постоянния кабинет не оправда очакванията ни, остана единствено с обещания и едно прелестно селфи. Отговорността носят тези, които са му дали своят вот доверие. Трябва да се учим от тези уроци и да не ги повтаряме ", продължи Йотова.

След което последва и неизменимото подчертаване на триумфите на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев.

„ Когато пристигна служебният кабинет, археологическият сезон беше пред неуспех поради неналичието на финансиране. Освен това средствата по програмата за финансиране на теренни археологически изследвания, на която разчитат музеи, институти и университети, не бяха увеличени по отношение на 2021 година “, сподели тя.

„ Няма по какъв начин да се борим сполучливо против пренаписването на историята, в случай че не я познаваме и не я потвърждаваме с обстоятелства “, заключи Йотова.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР