Дано България да успее да заеме добро място в инициативата

...
Дано България да успее да заеме добро място в инициативата
Коментари Харесай

Експертно мнение: Дано сме готови като качество на дипломацията, за да спечелим от Три морета

Дано България да успее да заеме положително място в самодейността " Три морета ". Това си пожела проф. Нина Дюлгерова, специалист по геополитика, ден преди срещата на страни от самодейността в София.

Въпросната самодейност де факто съставлява отпора на Съединени американски щати против китайската политическа визия за новия Път на коприната (Един пояс, един път). Американската цел е интеграция на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море посредством поредност планове, свързани с транспортната, енергийната и цифрова инфраструктура, само че обвързани с американската икономическа сфера на въздействие, както и тази на Европейски Съюз.
 Важно за София: Променя се придвижването поради самодейността „ Три морета “ Важно за София: Променя се придвижването поради самодейността „ Три морета “
От 20.00 часа на 07.07.2021 година до привършване на самодейността „ Три морета “ на 9.07.2021г. се не разрешава престоят и паркиран...

По думите на Дюлгерова, в случай че Гърция стане 13-я член на самодейността „ Три морета “, може да се приказва и за включване на Егейско море.

Инициативата е самобитен дипломатически и политически триумф на България. Това е политически план, който има своите финансови измерения, като обгръща свързаността в транспортната, енергийната и цифровата инфраструктура. Всяко едно нещо е положително забравено остаряло, уточни проф. Дюлгерова. И от думите ѝ стана ясно, че към този момент самодейност още е на стадий хрумвания и планове, не резултати.

В тази цел, която се преследва сега има към 1 милиарда $. Има планове, само че доколкото съм осведомена с концепцията Съединени американски щати са дали към 400 млн., Полша е дала доста и има 5 страни, които не са дали нищо, уточни тя.

Готово ли е държавното управление и президентството да излезе с съответни претенции, запита проф. Дюлгерова. Има заложена стратегия в чисто политически проект, има развиване от 2015 година – пожелания доста, забавни доста, само че да се надяваме българските представители да бъдат готови за ефикасна диалогичност и дипломация, с цел да може политическите цели, които се търсят да бъдат осъществени, надява се проф. Дюлгерова.
 Елена Поптодорова: Съединени американски щати ни слага проблемите на масата Елена Поптодорова: Съединени американски щати ни слага проблемите на масата
„ Америка се завръща “. С такава констатация стартира изявлението си дългогодишният дипломат на България в Съединени американски щати, през днешния ден част от Атл...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР