Данните за второто тримесечие на годината сочат, че в челната

...
Данните за второто тримесечие на годината сочат, че в челната
Коментари Харесай

Топ 4 на областите с най-висока средна работна заплата

Данните за второто тримесечие на годината сочат, че в челната четворка на областите с най-висока междинна месечна работна заплата са София (столица) - 2373 лв., София област - 1645 лв., Враца - 1570 лв., и Варна - 1566 лв., оповестиха от Териториалното статистическо бюро-Североизток.

Икономическите действия, в които е записано най-голямо нарастване на междинната месечна работна заплата, са секторите " Образование " - с 19 %, " Добивна индустрия " - с 18,1 на 100 и " Строителство “ - с 15,1 пункта.

През второто тримесечие на 2022 година междинната месечна работна заплата нараства с 13,2 % по отношение на същия интервал на предходната година.

За област Варна растежът по отношение на първото тримесечие на годината е 9,7 %.

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите по трудово и служебно правно отношение в региона към края на юни се усилват с 9500 или с 6,6 на 100 по отношение на края на март, като доближават 154 200. Спрямо края на първото тримесечие на годината най-голямо нарастване на наетите лица се регистрира в хотелиерството и ресторантьорството - с 89,5 %, оповестява Българска телеграфна агенция.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР