Данните за Турция я нареждат на 8-мо място в класацията

...
Данните за Турция я нареждат на 8-мо място в класацията
Коментари Харесай

Турция зае осмо място по висока инфлация в света

Данните за Турция я подреждат на 8-мо място в класацията на страните с най-висока инфлация в света. След Турция на номер 9 е Иран с инфлация от 43,7%. Иранската стопанска система е подложена на тежко ембарго от Съединени американски щати.


Според данните, показани от TÜİK, повишаването на месечната инфлация, записано през месец септември, е 1,25%. Ръстът на инфлацията по отношение на същото тримесечие на предходната година е с 19,58% по-висок.

В края на предходната седмица турската лира се обезцени по отношение на интернационалните валути, като съгласно Българска народна банка, 1 лев се разменя за 5.47 тл.

Според формалните данни на TÜİK, следните хранителни артикули са отбелязали растеж в цените през последната година, както следва в проценти: Яйца 70, Домати 70, Пиле 69, Картофи 58, Растително масло 52, Леща за готвене 50, Царевично олио 40, Млечни артикули 34-35, Преработени меса 35-38, Риба 30, Тестени произведения 28.5, Хляб 38, Говеждо месо 25

Според данните на различна група от експерти за проучване на инфлацията в Турция (ENAG), годишната инфлация там е била 44,70%. Данните на Турския статистически институт (TÜİK) обаче демонстрират, че годишната инфлация е 19,58%.

Според данните, показани от ENAG, в Турция се следи хиперинфлация. Според ENAG процентът на месечна инфлация е повишен с 2,89%, а годишната инфлация е повишена с 44,70%. Месечното нарастване в жилищния бранш е регистрирано на 9.74%. Докато темпът на повишаване на облеклото и обувките е избран на 13.45%.

Венецуела има най-високата инфлация в света, тя се бори с дълбока икономическа рецесия и годишната й инфлация е близо 3 000 %. В Судан, в който 30-годишното диктаторско ръководство завърши с намесата на военните, инфлацията беше записана на 388 %, до момента в който в Ливан, който е в спор с Израел, инфлацията е на 138 %.

Суринам, страна, която се бори с политическа и икономическа рецесия, където вицепрезидентът се търси от Интерпол, записва инфлация от 58,9 %.

Инфлацията в Сирия, която е във война, е 52,4%. Страните, които са на 6 -то и 7 -мо място, са Зимбабве и Аржентина, които и двете се борят с финансовата и икономическата рецесия през последните няколко години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР