Данните за разпространението на коронавируса са лоши и увеличението е

...
Данните за разпространението на коронавируса са лоши и увеличението е
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Пикът на епидемията ще настъпи в следващите 2-3 седмици

" Данните за разпространяването на ковид са неприятни и нарастването е доста , само че това не е изненада, тъй като го следим в Европа към този момент съвсем месец. " Това съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор у нас Ангел. Според него, на този стадий е по-добре ограниченията да са местни по обитаеми места, тъй като във всяка община е друго. Той съобщи, че сега има потребност от свободни болнични кревати за лекуване на COVID-19, заради което се стопира плановият банкет. " Знам какъв брой боде в очите фактът, че работят заведения пък затваряме лечебни заведения. Но рискът да се заразиш е идентичен и в превоза, и в магазините, и в учебните заведения.
20% от новите случаи са хора под 19-годишна възраст. Децата не изкарват тежко вируса, само че е реалност, че го прекарват ", добави Кумчев. Той счита, че пикът на епидемията ще настъпи в идващите 2-3 седмици . Според него, при започване на 2022 година към този момент би трябвало силата на болестта да е отслабнала и да няма толкоз смъртни случаи, без значение, че вирусът няма да е липсващ. Главният здравен контрольор на страната е уверен, че след два месеца ще има всевъзможен ваксини против ковид у нас. И тогава ще би трябвало да се убеждават хората да се ваксинират, а не както е в този момент - те да търсят и да чакат на опашки. По думите на Ангел Кунчев през март се чака да дойдат още 480 000 ваксини, през април - и новата - на " JohnsonJohnson ".
 Д-р Ангел Кунчев: БЦЖ не довежда до по-добър имунитет, мислим за наложителна ваксина против варицела Д-р Ангел Кунчев: БЦЖ не довежда до по-добър имунитет, мислим за наложителна ваксина против варицела
Реимунизацията за туберкулоза (БЦЖ ваксина) и проба Манту за 11-годишните отпадат от имунизационния календар на България. Намалява...
" Ние сме подготвени по 100 000 имунизации да вършим на ден, стига да ги има. И зелените паспорти, и електронният портал имат смисъл, когато имаме задоволително количество дози от имунизациите. Но до момента в който не осигурим такива, за всички искащи, не би трябвало да има ограничавания за неимунизираните ", сподели доцент Кунчев. Според него, COVID-19 е изместил от терена сезонния грип. Той изясни и за действието на имунизациите, като акцентира, че никоя не е 100% ефикасна. " Ако някой Ви го каже, то значи или не схваща, или Ви лъже. Понякога, заради проблем в имунитета, с какъвто антиген или ваксина да се имунизирате, не се основават антитела. Но такива хора са по-малко от %. И даже имунизацията да не Ви защищити от заболяване, то сигурно ще Ви спомогне за по-лекото му протичане ", сподели доцент Ангел Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР