Данните за носителите и починалите от коронавируса продължават да спадат

...
Данните за носителите и починалите от коронавируса продължават да спадат
Коментари Харесай

Франция със спад в заболеваемостта и ваксинационен план от 1 януари

Данните за носителите и умрелите от ковид не престават да спадат към петък във Франция, съобщи Анадолската организация.

Новозаразените спаднаха до 11 221 спрямо 12 696 четвъртък.

Според Министерството на здравеопазването общият брой инфектирани по публични данни е над 2 268 550 от март насам.

Смъртните случаи са намалели до 284, спад от 42 смъртни случая. Официалният брой на жертвите е 54 767. Паднаха и новите приети в болница - до 8 545 от 8 614 през предходния ден, спад от 69 пациенти. 1161 пациенти остават в реанимация, което е с 43 спад.

Процентът на положителни във Франция остава 10,7%.

Френският министър председател Жан Кастекс към този момент очерта националния проект за имунизация по време на конференция късно в четвъртък, в сходство с Върховния орган по опазване на здравето.

Ще стартира на 1 януари с гратис имунизиране за всички. Първи обаче ще са към 1 милион възрастни хора, които живеят в домове за грижи, следвани от здравните служащи, работещи в домовете за възрастни хора.

През февруари ще последва втора вълна, при която имунизацията ще бъде поставена на по-възрастните от 75 години, по-късно на над 65-годишните със съпътстващи болести, по-късно на тези в тази възрастовата група без такива болести.

След това медиците на възраст над 50 години ще получат имунизацията.

През пролетта следва и останалата част от популацията.

Франция е поръчала 1 милион дози от три разнообразни компании, които имат претенденти за ваксина: Pfizer, дружно с BioNTech, Moderna, основана в Съединени американски щати и AstraZeneca, основана във Англия.

Припомняме, че Кастекс прикани в сряда Европейския съюз да утвърди ваксина против ковид и изрази вярата си подобен акт да бъде признат преди края на декември.

Въпреки че имунизацията е изцяло доброволна, неотдавнашно изследване на iFop от френския седмичник The Sunday Journal сподели, че 59% от французите към този момент не желаят да я получат. Само 29% от французите до 35-годишна възраст са декларирали, че ще вземат имунизацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР