Данните за летния туристически сезон са положителни, включително и за

...
Данните за летния туристически сезон са положителни, включително и за
Коментари Харесай

Над 70% ръст на туристите спрямо летния сезон на миналата година

" Данните за летния туристически сезон са позитивни, в това число и за месец септември. Лято 2021 протече доста по-благоприятно по отношение на първичните упования. Към момента по данни на системата SD, които не са дефинитивни, приближаваме към 3 800 000 туристи в местата за настаняване за интервала до края на месец август. По-голямата част от тях - над 2 300 000 туристи са българи, останалите са задграничните посетители ", това сподели в Бургас министърът на туризма Стела Балтова, която взе участие в Пета среща на работещите в областта на туризма по Южното Черноморие и Странджа.

По думите ѝ цифрите демонстрират, че по отношение на летния сезон през предходната година, страната ни доближава растеж от над 70 на 100.

" Имаме над 50 % растеж на задграничните туристи, при българските туристи също се следи сериозен растеж по отношение на миналата година, в това число и по отношение на равнищата на 2019-а ", означи Балтова. Тя акцентира, че има възобновяване на жизненоспособността на бранша. Като цяло за второто тримесечие на 2021 година следим един исторически растеж в брутния вътрешен артикул на страната. Няма ги данните към момента какъв дял заема съответно туризмът ", сподели още Стела Балтова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР