Данните за годишната инфлация в САЩ за декември 2023 г.

...
Данните за годишната инфлация в САЩ за декември 2023 г.
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ се повишава до 3,4% през декември заради цените на енергията

Данните за годишната инфлация в Съединени американски щати за декември 2023 година са по-високи от предстоящото след спад на цените на силата с по-нисък ритъм

Годишните данни за инфлацията в Съединени американски щати за декември 2023 година възлизат на 3,4%, което е покачване по отношение на петмесечното дъно от ноември от 3,1% и над прогнозите на анализаторите от 3,2%.

Нарастването на инфлацията значително се дължи на цените на силата през декември 2023 година, които спаднаха с по-нисък ритъм от предходния месец. Разходите за сила през декември са намалели с 2% по отношение на -5,4% през предходния месец, до момента в който мазутът се намали с 14,7%, вместо с -24,8% през ноември.

Цените също се покачиха с по-бавен ритъм на продуктите като заслон, който се увеличи с 6,2% през декември от 6,5% през ноември, както и храна, която означи нарастване от 2,7% от 2,9%.

Цените на стоките за медицински грижи се покачиха с 4,7% по отношение на 5% през ноември. Цените на облеклото също се покачиха с 1% през декември по отношение на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР