Данните за дефлацията са месец за месец и не се

...
Данните за дефлацията са месец за месец и не се
Коментари Харесай

Кузман Илиев за цените: Кебапчето от 2 лв. няма да стане 80 ст.

Данните за дефлацията са месец за месец и не се усещат от хората. Кебапчето от 2 лв. няма да стане 80 стотинки. Това сподели икономистът Кузман Илиев в ефира на Нова телевизия запитан за какво в случай, че няколко месеца към този момент се регистрира дефлация, хората не го усещат по джоба си.

По думите му дефлация при крайните артикули и услуги съвсем няма да забележим. " Там, където в действителност има дефлация, т.е. спад при цените в действителност - това е при индустриалните богатства. При индустрията. Това е разследване от един доста рисков феномен – на затихваща стопанска система ”, изясни Илиев.

„ Ако една стока се е покачила с 30-40% и в този момент се намали с 2-3%, то е обикновено да не се усети от хората. Голямата част от стоките са по-скъпи, в сравнение с преди 2 години ", съобщи от своя страна Лъчезар Богданов.

Той съобщи, че фактически имаме няколко месеца на задържане и спад в някои артикули и артикули. По думите му това отчасти е сезонно. Богданов изясни, че вложенията са и ползване.

" Свиването на вложенията свива и потреблението. Това към този момент се вижда в по-развитите стопански системи на еврозоната. Радостната вест е, че през последното тримесечие е избегната рецесията, само че в действителност данните са доста покрай нулата – общо взето това демонстрира стагнацията в развитите европейски страни ”, акцентира той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР