Данните все още не са проверени от независим източникУкраинският президент

...
Данните все още не са проверени от независим източникУкраинският президент
Коментари Харесай

Украинският президент: Има струпване на руски войски по границата ни

Данните към момента не са тествани от самостоятелен източник

Украинският президент Петро Порошенко заяви за скупчване на съветски войски по границата на страната му, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Русия разположи над 80 000 бойци, 1400 артилерийски системи и установки за залпов огън, 900 танка, 2300 бронирани бойни автомобила, 500 самолета и 300 хеликоптера по продължение на границата ”, сподели Порошенко на среща с украински военни.

Данните не са тествани от самостоятелен източник.

Порошенко направи това изказване след седмица, белязана от ескалация на напрежението сред Русия и Украйна. В неделя съветската брегова защита задържа в Керченския пролив край Крим три украински военни кораба, които плавали към Азовско море, и техните екипажи. 

Украинската гранична работа в това време заяви, че на към 100 съветски жители е било неразрешено да влязат в страната, откогато е в действие съответната възбрана.

В петък Порошенко разгласи, че всички съветски мъже на възраст сред 16 и 60 години няма да имат право да влизат в Украйна по време на въведеното за 30 дни военно състояние в страната. Целта е да бъде предотвратено проникването в Украйна на съветски военни под прикритие, изясни той. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР