Данните сочат, че това оказва влияние върху дисциплината на пътя.

...
Данните сочат, че това оказва влияние върху дисциплината на пътя.
Коментари Харесай

Цената на Гражданската отговорност според нарушенията на пътя

Данните сочат, че това оказва въздействие върху дисциплината на пътя. Все още не са ясни финансовите параметри на полиците. Международен специалист проучва данните.

"За тези, които дълго време нямат нарушавания, надлежно цената доста понижава, а за тези, които постоянно имат нарушавания, повече от едно всяка година, доста години наред, цената може да отиде и много висока в пъти ", съобщи Ралица Агайн, зам.-председател на КФН.

Застрахователите ще имат достъп до осведомителните масиви на КАТ и въз основата на данните ще се дефинира и размерът на полицата.

"Това няма да бъде субективна преценка на застрахователя. Коефициентът ще се образува на база на публична статистика и той ще бъде еднакъв за всички застрахователи ", съобщи Светла Несторова, ръководител на УС на Асоциацията на българските застрахователи.

КАТ към този момент са дали данни с най-опасните съгласно тях нарушавания на пътя. "Превишението на скоростта - това наложително би трябвало да оказва въздействие върху образуване на размера на застраховката "Гражданска отговорност ", неспазване на пътни знаци, светофари, изключително червен сигнал на светофара ", сподели Бойко Рановски, шеф на "Пътна полиция ".

Според Асоциацията на потърпевшите при произшествия отлаганата към този момент години наред система няма бъде въведена скоро. Освен това, акцентът по този метод се слага върху автомобила, а не върху водача.

"Много хора карат непознати коли, доста хора си сменят колите. В доста страни един от водещите критерии това са контролните точки за съществуване на нарушаване. Това е броят актове и фишове. Дори присъединяване в ПТП не е справедлив аршин, тъй като може да стоиш на светофара и да те ударят откъм гърба, ти още веднъж си участник в ПТП, само че нямаш виновност ", разяснява Владимир Тодоров.

Досега поради липса на "Гражданска отговорност " са дерегистрирани към 800 хиляди автомобила. В придвижване са близо 3 милиона коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР