Данните са, че в минал период от време двамата униформени

...
Данните са, че в минал период от време двамата униформени
Коментари Харесай

Шефът на СДВР отстрани двама полицаи, охранявали частния клуб на Нотариуса

Данните са, че в минал интервал от време двамата униформени са охранявали " SS клуб " в столичния кв. " Гео Милев ", в който съгласно първоначалната информация, подбрани магистрати са влизали със специфични пропуски.

" SS club " е на пешеходно разстояние от постройката на Специализираната прокуратура, в клуба се ходеше с карти за достъп. Това го знае цялата Специализирана прокуратура. В този клуб доста висши антикорупционни магистрати имаха достъп. Това място се е употребило за неофициални връзки с магистрати и то извънредно на приблизително и високо равнище, описа преди време журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков.

 

Заповедта на комисар Николов е издадена няколко часа, откакто от вътрешното ведомство оповестиха, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е разпоредил осъществяването на инспекция по отношение на публикувани в медийното пространство фотоси, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти.

Министерство на вътрешните работи ревизира дали още служители на реда са охранявали частния клуб на Божанов.

Кадрите на униформените служители на Министерство на вътрешните работи пък бяха публикувани в страницата във Facebook на Фондация " Антикорупционен фонд ".

От вътрешното ведомство оповестиха още, че при инспекция е открито, че от 1 януари 2018 година до 31 март 2021 година служебни полицейски коли са престоявали наоколо до ресторанта " Осемте джуджета ", само че нямало доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР