Данните показват, че за периода от септември 2018 г. до

...
Данните показват, че за периода от септември 2018 г. до
Коментари Харесай

В България са регистрирани 7 246 електрически и хибридни коли

Данните демонстрират, че за интервала от септември 2018 година до януари 2019 година растежът на записаните електрически и хибридни транспортни средства в страната е достигнал 34%. Това съобщи заместник-министър Лъчезар Борисов по време на Годишните награди на ИКЕМ “Кубратов меч ” за принос в развиването на електрическата подвижност през 2018 година, които се организират за осма поредна година.

Заместник-министър Борисов разгласи, че към днешна дата общият брой на записаните електрически и хибридни транспортни средства в страната от всички категории е 7246 бр. От тях леки коли напълно електрически са 741 бр., а хибридните – 5 753 бр., което е растеж от над 600% за последните 5 години.

„ Ще употребявам опцията в резюме да загатна някой от по-важните начинания, за които Министерството на стопанската система има значителен принос, в поддръжка на електрическата подвижност “, акцентира Борисов. По думите му през 2010 година България е една от деветте държави-членки на Европейски Съюз, които са подкрепили със Съвместна декларация предпочитаното развиване на електрическата подвижност в Европа, още на стадия приемане на първата европейска тактика за развиване на чистите транспортни средства.

Заместник-министър Борисов съобщи, че един от главните цели на Министерство на стопанската система е обвързван с Иновационната тактика за умна специализация, в която електрическата подвижност заема значимо място в една от четирите предпочитани области за развиване стопанската система на страната ни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР