Данните показват, че в пет от шестте района в схватка

...
Данните показват, че в пет от шестте района в схватка
Коментари Харесай

И районните кметове на Пловдив ясни след втория тур

Данните демонстрират, че в пет от шестте региона в битка на балотажа ще влязат претендентите на ГЕРБ с тези на ПП-ДБ, като на всички места влизат в идните дуели от първата позиция. Изключение прави единствено регион " Източен ", където пред ГЕРБ води Ерол Садъков от Политическа партия " Българска прогресивна линия ".

ГЕРБ не са съумели да вземат от първия път и кметското място на регион " Тракия ", където до момента кмет беше кандидатът за градоначалник на община Пловдив Костадин Димитров, който също отива на балотаж с претендента на ПП-ДБ Ивайло Старибратов.

Костадин Димитров обаче води безапелационно с 33.72% преди втория тур пред Ивайло Старибратов, който получава 17.90% от гласовете на пловдивчани.

В " Южен " жителите на региона ще избират сред Атанас Кунчев от ГЕРБ, който е получил 24,76 на 100 от гласовете, и Красимир Александров от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ", за който са дали своят вот 15,44 %. На трето място е Борислав Инчев от Политическа партия " Българска прогресивна линия " с 11,16 на 100.

Георги Стаменов от ГЕРБ и Чило Попов от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " ще се борят за кметското място в регион " Централен ". Те са получили надлежно 32,23 и 22,9 на 100 от гласовете. Трети след тях е Георги Титюков от локална коалиция " Съединени за Пловдив " с 12, 55 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

В " Западен " на втори тур ще се явят претендентът на ГЕРБ Ангел Славов и претендентът на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " - Тони Стойчева. Те са получили надлежно 29,64 и 21,22 на 100 от гласовете. Трети е Тодор Тодоров от коалиция " Съединени за Пловдив ".

Георги Гатев от ГЕРБ и Николай Гюров от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " ще се явяват на втори тур за кмет на регион " Тракия " . Те са получили надлежно 38,11 и 13,45 на 100 от гласовете. Лилия Недева от коалиция " Съединени за Пловдив " остана трета с 10,16 на 100.

За кмет на регион " Северен " още веднъж ще се съревновават претендентите на ГЕРБ - Илиян Лалев, и на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " - Венцислава Любенова. Те са получили надлежно 22,21 и 16,87 на 100 от гласовете. Трети е Стоян Алексиев от " Движение демократично деяние - Д3 ".

Жителите на регион " Източен " ще избират областен кмет на втори тур сред Ерол Садъков от Политическа партия " Българска прогресивна линия ", който получи 20,16 на 100 от гласовете, и Емил Русинов от ГЕРБ, подсилен от 20,06 от гласувалите. Трети е Яшар Асан със 17,09 на 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР