Данните показват, че обемът на спот търговията с Биткойн е

...
Данните показват, че обемът на спот търговията с Биткойн е
Коментари Харесай

Биткойн: Дялът на Binance в дневния обем на търговия достигна рекордни стойности

Данните демонстрират, че размерът на спот търговията с Биткойн е останал постоянен през последната седмица, а преобладаващата позиция на Binance е повишена още повечe до 96%

Според последния седмичен отчет на Arcane Research размерът на търговията с Биткойн (BTC) се е задържал на към $10 милиарда през миналата седмица.

На долната графика може да видите наклонността в 7-дневния размер на търговията с флагманската криптовалута през последната година като данните включват единствено размерите от тържищата включени във фонда Bitwise 10, защото е известно, че те дават най-надеждните данни на пазара.

Както е показано на горната графика, 7-дневният междинен размер на търговия с Биткойн е на стойност към $10 милиарда през последната седмица. Както е видно обаче, голямата част от този размер се е осъществил на Binance.

На спот пазара, като се изключи Binance, индикаторът сочи към доста по ниско равнище – $390 милиона през последните седем дни, което е най-ниската стойност от 7 януари тази година насам.

Това значи, че 96% от общия размер на търговията на тържищата включени в Bitwise 10 е осъществен на платформата на Binance.


 


Дневният размер на търговия е индикатор, който мери общата сума на подписаните покупко-продажби с Биткойн от индексния фонд Bitwise 10 в даден ден.

Когато цената на знака е висока, това значи, че сега на спот пазара се движат огромен брой монети. Подобна наклонност може да бъде знак, че търговците са дейни на пазара. От друга страна, ниските стойности сочат, че сега на BTC спот пазара се следи ниска интензивност, а това може да значи, че няма огромен интерес към актива от страна на вложителите.

Според отчета размерите на Binance са толкоз огромни и платформата придобива по-доминантна позиция с помощта на ротацията от BUSD към USDT посредством BTC/BUSD защото както при двойката BTC/BUSD, по този начин и при BUSD/USDT се следиха нараснали размери на фона на проблемите с Paxos – компанията емитент на BUSD.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР