Данните показват, че 2024 е най-добрата за туризма ни, откакто

...
Данните показват, че 2024 е най-добрата за туризма ни, откакто
Коментари Харесай

Милошев: 2024-а е най-добрата за туризма ни, откакто има статистика

Данните демонстрират, че 2024 е най-хубавата за туризма ни, откогато има статистика – доходи от туризма, туристически настанявания, брой туристи и туристически регистрации, брой хора минали през гранично контролно-пропускателните пунктове, съобщи в „ Денят стартира “ министърът на туризма Евтим Милошев.

Курортите ни обаче не престават да имат огромни проблеми, които би трябвало да се вземат решение, добави Милошев.

„ В Слънчев бряг – проблеми, които съпътстват най-големия ни курорт, най-популярния по света, свързани със собствеността, с организацията. Това е един огромен диалог, който липсва за българския туризъм. Говорих с огромни хотелиери, които споделиха, че са доста удовлетворени от сезона, безапелационно. Говорих и с хотелиери, които споделиха – какво да приказваме за сезона, като през останалото време хотелът е празен “, разяснява Евтим Милошев.

Той разясни, че се е трансформирал профилът на екскурзианта заради усложнената интернационална конюнктура.

„ Нямаме към този момент съветски, украински, в огромна степен израелски туристи. Цените са изменени, има инфлационен развой. Стратегия е да се разширят крилата на сезона – пролетта и есента. С климатичните промени есента става все по-атрактивно време за туризъм изключително по морето. Големият капацитет на българския туризъм е в целогодишните благоприятни условия, които дават културно-историческото ни завещание и СПА и уелнес “, сподели още Евтим Милошев и акцентира, че устойчивостта не се взема решение с един сезон.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР