Данните по делото показват, че единствена и основна причина за

...
Данните по делото показват, че единствена и основна причина за
Коментари Харесай

Адвокат на пострадалите: Единствена причина за инцидента в Хитрино е високата скорост

Данните по делото демонстрират, че единствена и съществена причина за настъпилия случай в Хитрино е високата скорост .
Това сподели Николай Димитров , който дружно с екипа си, съставлява пред съда потърпевшите от Хитрино, съобщи БГНЕС.
В понеделник на конференция от компания „ Булмаркет ДМ” ЕООД обявиха, че нови механически експертизи потвърждават, че не високата скорост, а щета на релсовия път, е причина за нещастието в Хитрино.
След като през вчерашния ден (12 март) прокуратурата уточни, че повода за нещастието е високата скорост, а не развалена стрелка, през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова повтори същото в ефира на Нова телевизия и увери, че това било изрично открито по неоспорим метод от досъдебното произвеждане.
„ Такива данни за стрелка и отчети, може да наблюдавате в интернет, циркулират през цялото време на случая, само че към този миг аз не виждам никакво покритие с обстоятелства и доказателства за всеки един от тях. Доколкото знам е направена частна експертиза. Да, несъмнено, частна експертиза може да употребява всяка една от страните, само че тя не може да послужи пред съда ”, сподели юрист Николай Димитров. Той уточни, че в наказателното произвеждане са разследвани всички версии.
„ Тази версия ние одобряваме като защитна версия, която апропо беше презентирана и в границите на досъдебното произвеждане от обвинените лица. Тази версия беше в основата на нашите първични дейности по разследването”, уточни още по-рано Румяна Арнаудова. Тя изясни, че тази версия е отхвърлена от следствието посредством освен на гласните доказателства, само че и на голям брой експертизи, които се базират и на осъществените голям брой огледи на местопрестъпление, и на огледа на самата влакова комбинация след случая, на самия стоманен път и на експертните изводи, които са получили от движимостите лица.
Днес (13 март) Софийски градски съд (СГС) заседава по едно от гражданските делата за нещастието в Хитрино против „ Булмаркет” и БДЖ. Адвокат Николай Димитров уточни, че делата са към 30. По думите на Димитров по-голямата част са спрени, защото съдът е решил, че следва да завърши наказателното произвеждане. Той изясни, че делата на най-тежко потърпевшите са в Софийски градски съд (СГС), а по-леко потърпевшите са в областен съд София (СРС).
Цанко Георгиев е един от потърпевшите. Той описа, че му е обгоряло лицето, имал изгаряния по краката, потърпевша и ръката му. Наложило се да престои в болничното заведение, а исковата му молба е за 50 000 лева обезщетение . Цанко Георгиев е от прилежащо село, само че става по този начин, че е бил на несъответствуващото място. „ Минавах инцидентно, мина влакът и се случи тази беда”, сподели той. За него най-голямата причина за случилото си е високата скорост .
Стана ясно, че идващото съвещание по това дело е планувано за месец ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР