Данните от проверката на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ показват, че

...
Данните от проверката на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ показват, че
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването: „Пирогов“ трябва да се преструктурира


Данните от инспекцията на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ демонстрират, че е належащо преструктуриране на болничното заведение, оповестиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Такава е наклонността в множеството лечебни заведения с над 50% държавно присъединяване, се споделя в известието. Министерство на здравеопазването ще предложи поддръжка за реализацията на цялостната визия за преструктурирането на „ Пирогов “, като това ще включва усъвършенстване на структурата на личния състав и на дублиращите се действия и звена.

Дейността на отделенията по хирургия, анестезиология, интензивно лекуване, ортопедия и травматология би трябвало да се приведе в сходство с медицинските стандарти при съблюдаване на условията за съответните равнища на подготвеност и по повод структурата на личния състав, се споделя в текста.

Според инспекцията съотношението на лекари и сестри в четирите клиники по ортопедия и травматология не дават отговор на условията на медицинския стандарт.

Редица от проблемите в работата на „ Пирогов “ се дължат на неналичието на настоящи медицински стандарти, да вземем за пример това са стандартите по хирургия и гастроентерология, се споделя още в известието.

При систематизиране на средствата за съществени заплати в лечебното заведение има диспропорции и липсват единни правила и механизми, регламентиращи правилата за систематизиране на главните и спомагателни хонорари на личния състав.

В хода на инспекцията не е открит дефицит на медицински консумативи, нужни за работата на лечебното заведение.

Със заповед на изпълнителния шеф от октомври 2017 година в болничното заведение се реализира медицински триаж на постъпилите пациенти, което усъвършенства приема и прегледите още с влизането в болничното заведение.

В началото на месеца медицински личен състав от „ Пирогов “ стачкува с дни против управата на болничното заведение, искайки оставката на началника ѝ проф. Асен Балтов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР