Данните от проведеното изследване на Националния статистически институт за използването

...
Данните от проведеното изследване на Националния статистически институт за използването
Коментари Харесай

68.9% от домакинствата в Бургаско имат достъп до интернет

Данните от извършеното проучване на Националния статистически институт за потреблението на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в семействата и от лицата в област Бургас за 2018 година демонстрират, че 68.9% от семействата имат достъп до интернет в домовете си, при приблизително 72.1% за страната. По-този индикатор по отношение на миналата година е записано понижение с 8.9 процентни пункта. Област Бургас е на 15-то място по условен дял на семействата с достъп до интернет.

От лицата на възраст сред 16 и 74 години в област Бургас 58.8% употребяват регулярно интернет (всеки ден или най-малко един път седмично) през 2018 година. Спрямо 2017 година е регистриран растеж от 5.1 процентни пункта. По този индикатор региона се подрежда на 19-то място след област Ловеч с 59.5%, и пред област Търговище с 56.9%.

Жените в региона са по-активни от мъжете, като 59.9% от тях употребяват постоянно интернет, при 57.7% за мъжете. Активността им е по-ниска с 2.5 процентни пункта от междинната при дамите за страната, а интензивността на мъжете в региона е със 7.2 процентни пункта по-ниска от междинната при мъжете за страната.

При лицата с висше обучение - 84.1% употребяват постоянно интернет, при лицата със приблизително обучение - 70.0%, а при лицата с главно или по-ниско обучение - 27.6%.

Относителният дял на лицата, употребяващи през последните 12 месеца услугите на електронното държавно управление е 24.1% за региона, при 22.2% приблизително за страната.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР