Данните от последното проучване на общественото мнение от края на

...
Данните от последното проучване на общественото мнение от края на
Коментари Харесай

Георги Димов, дипломат: След земетресенията има спад на подкрепата за Ердоган

„ Данните от последното изследване на публичното мнение от края на февруари демонстрират, че поради земетресението поддръжката за партията на Реджеп Ердоган е спаднала с 4% спрямо януари. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime дипломатът и някогашен консул на България в Одрин Георги Димов.

По думите му 35% от интервюираните държат напълно държавното управление отговорно за тежките последици от земетресенията на 6 февруари, 25% дефинират като отговорни строителните бизнесмени, 15% винят общинските управляващи, а други 15% показват и трите прични като еднообразно отговорни за големите опустошения.

Все още не е ясно дали претендентът на опозицията Кемал Кълъчдароглу ще успее да победи Ердоган на президентските избори през май, само че измежду самия опозиционен блок не всичко е безпрепятствено и тъкмо, разяснява още Димов.

Според него при издигането на Кълъчдароглу е имало политически пазарлък, който може да отблъсне част от гласоподавателите.

Димов уточни, че в случай че опозицията завоюва изборите Турция, то югоизточната ни съседка може да се върне назад към парламентарна форма на ръководство.

„ Много е мъчно да се каже дали ще има почтени избори в Турция “, добави Димов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР