Данните от последната седмица на май сочат рязко намаляване на

...
Данните от последната седмица на май сочат рязко намаляване на
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус в Истанбул намаляха с 33 на сто за с...

Данните от последната седмица на май сочат внезапно понижаване на коронавирусните инфекции в Турция, изключително в огромните градове, до момента в който по-малките обитаеми места на север и запад към момента имат огромен брой.

Министерството на здравеопазването оповести % на разпространяване на ковид в Турция през седмицата от 22 до 28 май, а министър Фахретин Коджа акцентира, че случаите не престават да понижават.

В Истанбул случаите на 100 000 души са към 89, което е с 33 на 100 по-малко от предната седмица. Столицата Анкара регистрира към 115. В третата по величина провинция Измир тази цифра е спаднала до 47. В окръг Мугла, където са курортите Бодрум, Мармарис и Фетие, това число спадна на 41.

Нито една от провинциите в страната към този момент няма случаи над 200. Черноморската провинция Гюмюшане е с най-вече случаи, 162 на 100 000.

Провинция Хатай, до сирийската граница, е с минимален брой случаи - 12 на 100 000.

Страната съумя да понижи броя на ежедневните случаи до 7000 от над 64 000 за по-малко от два месеца, което е резултат от прецизните ограничения и сполучливата акция за имунизация.

В понеделник президентът Реджеп Тайип Ердоган показа нов стадий на „ нормализиране “, който разреши отварянето на заведения за хранене, кафенета, учебни заведения, фитнеси и други

Сега управляващите възнамеряват да отстранен условията за носене на маски навън - откакто броят на случаите намалее оща и имунизациите доближат до повече хора.

Тази година ще бъде последното лято, когато ще би трябвало да се носят маски, защото COVID-19 имунизациите стават все по-достъпни, съобщи министърът на опазването на здравето Фахретин Коча през вчерашния ден.

Досега Турция загуби над 47 000 души от пандемията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР